NOS SportAangepast

Toussaint scherpt eigen Europees record 50 meter rugslag aan

Toussaint verbetert in finale 50 meter rugslag eigen Europees record

Zwemster Kira Toussaint heeft bij het kwalificatietoernooi in Eindhoven, waar tickets voor de EK en de Olympische Spelen te verdienen zijn, tot twee keer toe het Europees record op de 50 meter rugslag verbeterd.

De 26-jarige Toussaint tikte in de series aan na 27,18 seconden en was daarmee 0,03 sneller dan de Britse Georgia Davies, die bijna drie jaar geleden tot 27,21 kwam. In de finale was Toussaint, wier Nederlands en persoonlijk record op 27,37 stond, met 27,10 nog net iets sneller.

"Ik ben blij verrast", reageerde Toussaint na de finale. "Het is voor mij eigenlijk altijd een verrassing. Misschien een beetje stom, maar ook als je je goed voelt, moet het nog wel allemaal lukken tijdens de race."

'Fijne bevestiging'

"Dat ik de olympische limiet zwom op de 200 rug vrijdag was eigenlijk een nog grotere verrassing", keek Toussaint terug op haar toernooi. "Dat was een fijne bevestiging dat het met de inhoud wel goed zit. Zeker voor de 100 rug, mijn grote doel deze zomer", doelde de rugslagspecialiste op de Olympische Spelen in Tokio.

Toussaint na Europees record: 'Bevestiging dat het goed zit met de snelheid'

"Het Europees record op de 50 rug is de bevestiging dat het ook goed zit met de snelheid. Dus kom maar op met die 100!"

De 50 meter rugslag is geen olympisch nummer. Op de 100 en 200 meter rugslag is Toussaint al zeker van deelname aan de Spelen.

Tickets EK en Tokio

Op het kwalificatietoernooi in Eindhoven zijn tickets voor de EK en de Olympische Spelen van Tokio te verdienen. Vrijdag verzekerde Femke Heemskerk zich van een olympisch startbewijs op de 50 meter. In een persoonlijke strijd met zwemster Valerie van Roon trok Heemskerk bij de 50 meter vrij aan het langste eind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl