Robert Mühren (links) in duel met Mats Deijl van Den Bosch

SC Cambuur blijft ongenaakbaar, Almere morst en NAC zegeviert

Koploper SC Cambuur is een stap dichter bij de titel in de eerste divisie. FC Den Bosch was op eigen veld veerkrachtig tegen de Friezen, maar brak alsnog: 3-5.

Cambuur begon prima en kwam snel op 0-2 door Ragnar Oratmangoen en eerstedivisietopscorer Robert Mühren (het was zijn 32ste goal). Daarna zakte het in, wat afgestraft werd door Romano Postema en Dhoraso Moreo Klas.

Michael Breij leek vlak na rust orde op zaken te stellen, maar Jizz Hornkamp bracht Den Bosch opnieuw langszij. Op Nicke Doodemans 3-4 had Den Bosch geen antwoord, waarna Oratmangoen nog een counter afrondde.

NAC viert de 3-1 van Syndey van Hooijdonk (midden)

De spanning in de strijd om de tweede plaats is, in tegenstelling tot het kampioenschap, een stuk groter. Nummer drie Almere City verspeelde twee punten bij Roda JC, terwijl nummer vier NAC Breda wel goede zaken deed door thuis van Jong Utrecht te winnen (3-1).

Halverwege stond NAC op voorsprong door een eigen goal van Rick Meissen. Meteen na rust leek de formatie uit Breda niets meer te kunnen gebeuren. Na de rode kaart van Remco Balk kreeg Jong Utrecht een nieuwe klap te verwerken, maar in de 72ste minuut kwamen de bezoekers langszij door een strafschop van Jeredy Hilterman.

Moise Adilehou herstelde kort later de marge weer in het voordeel van NAC. Uit een vrije trap maakte Sydney van Hooijdonk er vervolgens ook nog 3-1 van.

Resterende 23 minuten bij Roda JC-Almere

Eerder op de dag werden de resterende 23 minuten van Roda JC-Almere City gespeeld. Het bleef 0-0 in Kerkrade, bij de ontmoeting die op 5 april wegens sneeuw werd gestaakt.

Almere City en NAC hebben nu een achterstand van één punt op nummer twee De Graafschap. Cambuur, dat later op de avond tegen FC Den Bosch speelt, is de ongenaakbare koploper van de eerste divisie.

Zowel de kampioen als de nummer twee van de eerste divisie promoveert naar de eredivisie.