Phil Foden heeft Manchester City in extremis nog op 2-1 geschoten tegen Borussia Dortmund.

City vlak voor tijd langs Dortmund in kwartfinales Champions League

Manchester City heeft goede zaken gedaan in de kwartfinales van de Champions League. De koploper van de Premier League won de heenwedstrijd moeizaam met 2-1 van Borussia Dortmund, de nummer vijf van de Bundesliga.

Het was pas de tweede keer dat City en Dortmund elkaar troffen in de Champions League. In het seizoen 2012/2013 ontmoetten beide teams elkaar in de groepsfase. Toen eindigde de wedstrijd in Engeland in 1-1, in Duitsland ging Borussia Dortmund er met de winst vandoor (1-0).

Bijzonder affiche voor Haaland

Voor Haaland was het een bijzonder affiche. Zijn vader Alf-Inge stond namelijk tussen 2000 en 2003 onder contract bij Manchester City. Tegen de oude club van zijn vader kwam de 20-jarige Noor echter niet tot scoren. Hij zag zijn ploeg op de valreep de wedstrijd verliezen.

Een onderonsje tussen Erling Haaland en Phil Foden na Manchester City-Borussia Dortmund (2-1).

Uit de eerste de beste geslaagde aanval kwam City op voorsprong. Emre Can speelde de bal zomaar in de voeten bij Riyad Mahrez, die Kevin De Bruyne trefzeker zag afronden.

Dortmund dacht tien minuten voor rust op gelijke hoogte te komen, maar de goal werd afgekeurd omdat Jude Bellingham de keeper geraakt zou hebben. Uit de beelden bleek echter dat het eerder andersom was.

Levensgrote kansen

Zowel City als Dortmund kreeg na rust levensgrote kansen. Aan Duitse kant kwam Haaland oog in oog te staan met doelman Ederson, maar hij kwam niet uit met zijn passen en gaf daarmee Ederson de kans redding te brengen.

Bij de thuisploeg had Phil Foden de 2-0 op zijn schoen. De Engelsman, die van dichtbij kon uithalen, zag zijn inzet recht in de handen van Marwin Hitz belanden. Ook De Bruyne had de voorsprong nog kunnen verdubbelen, maar de Belg schoot enkele centimeters naast.

Toch werd er nog twee keer gescoord in de tweede helft. Marco Reus leek de held van Borussia Dortmund te worden, door zes minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten, waarmee hij en passant ook nog topscorer aller tijden werd van de Duitse club in de Champions League.

Maar de winst ging naar Manchester City, dat in de negentigste minuut de winnende maakte via Foden.

De Engelsen verdedigen daardoor in de return, op woensdag 14 april, een 2-1 voorsprong.