Vinícius Júnior heeft Real Madrid op 1-0 gezet
NOS Voetbal

Real Madrid slaat eerste slag tegen Liverpool in Champions League

Real Madrid heeft in de kwartfinales van de Champions League de eerste slag geslagen tegen Liverpool. In het kleine Estadio Alfredo Di Stéfano, waar uiteraard publiek ontbrak, zegevierde de formatie van Zinedine Zidane met 3-1. Volgende week woensdag is de return in Engeland.

Drie seizoenen geleden stonden de dertienvoudig bekerwinnaar uit Spanje en de zesvoudig toernooiwinnaar uit Engeland voor het laatst tegenover elkaar. Het ging destijds om niet minder dan de finale, die Real Madrid in Kiev met 3-1 wist te winnen.

Er waren op voorhand wellicht kansen op revanche voor Liverpool, want de thuisploeg moest het stellen zonder het vertrouwde duo in het centrum van de verdediging. Naast de geblesseerde routinier Sergio Ramos kon vanwege een coronabesmetting ook Raphaël Varane geen acte de présence geven. Bovendien: de laatste vier thuisduels in de Champions League zonder Ramos in de gelederen had Real allemaal verloren.

Schrikbarend

Real nam echter direct de touwtjes in handen. Een eerste kopballetje van Vinícius Júnior hobbelde nog naast het Engelse doel, maar na een klein halfuur had de 20-jarige Braziliaan wel succes. Hij controleerde een prachtige dieptepass van Toni Kroos behendig met de borst en passeerde Liverpool-doelman Alisson met een droog schot.

Diogo Jota en Marco Asensio duelleren om de bal

Kroos stond ook aan de basis van de 2-0 die in de 36ste minuut op het scorebord verscheen. Deze keer miste de pass van de Duitser precisie, maar Trent Alexander-Arnold kopte de bal pardoes voor de voeten van Marco Asensio, die vrij voor Alisson weinig moeite had de buitenkans met een wippertje te verzilveren.

Liverpool, dat in de eerste helft aanvallend schrikbarend weinig in de melk te brokkelen had, klaagde nog wel bij arbiter Felix Brych dat de Spaanse aanval was begonnen met een overtreding op Sadio Mané, maar dat was vergeefse moeite.

Energieker

Na rust pakten de gasten het meteen wat energieker aan en dat had zowaar al heel snel succes. Een schot van Diogo Jota kon nog gekraakt worden door de Madrileense defensie, maar de bal belandde bij de net niet buitenspel staande Mohamed Salah die via doelman Thibaut Courtois en de onderkant van de lat kon tegenscoren.

Mohamed Salah (rechts) doet wat terug namens Liverpool

Liverpool bleef zoeken naar meer, maar moest halverwege de tweede helft toch weer een goal incasseren. Kort nadat Asensio met een slechte pass een counter had verpest, verraste Vinícius - op aangeven van Luka Modric - de grabbelende Alisson met een schot door de benen van Nathaniel Phillips: 3-1.

Karim Benzema hoopte ook nog een duit in het zakje te doen namens Real, maar Alisson hield de aanvoerder af van zijn 71ste Champions League-treffer - en daarmee evenaring van de productie van Raúl, de nummer vier op de alltime ranglijst.

De pogingen van Liverpool om andermaal de achterstand te verkleinen, misten het nodige vernuft en ook de power om de Madrileense verdediging te verrassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl