Remco Evenepoel Getty Images

Als iemand de Vlaamse harten sneller doet kloppen sinds zijn stormachtige entree in het profpeloton, dan is het Remco Evenepoel. Velen zien in hem een zekere eindwinnaar van een grote ronde, al moet de 21-jarige Evenepoel zijn eerste grote ronde nog rijden.

En dus is het groot nieuws dat Evenepoel zijn contract bij Deceuninck-QuickStep verlengd heeft met vijf jaar tot eind 2027. "Volgens Patrick (Lefevere, teambaas) is dit het langste contract dat hij ooit heeft getekend met een renner", wordt Evenepoel geciteerd op de website van de ploeg.

"Hopelijk kunnen we onze grote dromen waarmaken."

Opmerkelijk genoeg luidde teambaas Patrick Lefevere in Belgische media onlangs nog de noodklok over het voortbestaan van zijn ploeg. De contracten van zijn succesformatie lopen aan het einde van dit seizoen namelijk af.

Bovendien suggereerde hij dat er genoeg kapers op de kust zijn. Zo zou Ralph Denk, manager van de Duitse ploeg Bora-hansgrohe, al interesse getoond hebben in het overnemen van de volledige wielerploeg mocht het niet lukken een sponsor te krijgen. Zijn voornaamste doelwit daarbij: Evenepoel.

Getuige de contractverlenging van vandaag zal het zeker zover niet komen. "Dit is een belangrijke stap voor de toekomst en voor de ploeg", aldus Lefevere in het persbericht. "Iedereen weet waar Remco toe in staat is en hoe getalenteerd hij is. Hij is hier gelukkig en mijn belangrijkste rol is om hem gelukkig te houden en de juiste mensen om hem heen te houden."

Veertien zeges in amper anderhalf seizoen

Nadat hij op buitengewoon indrukwekkende wijze wereldkampioen werd op de weg en in de tijdrit bij de junioren, maakte de 18-jarige Evenepoel in 2019 direct de overstap naar het profpeloton.

Inmiddels heeft hij al veertien profzeges achter zijn naam, waaronder het EK tijdrijden, de Clasicá San Sebastián en vijf etappekoersen van een week.

Remco Evenepoel eert zijn drie dagen ervoor gevallen teamgenoot Fabio Jakobsen met een grandioze solozege in de Ronde van Polen. EPA

Vorig jaar zou hij met de Giro d'Italia zijn eerste grote ronde rijden, maar een val in kansrijke positie in de Ronde van Lombardije gooide roet in het eten.

Hersteld van onder meer een bekkenbreuk bereidt Evenepoel zich momenteel tijdens een hoogtestage voor op de Giro, die op 8 mei in Turijn van start gaat.

Bekijk hieronder een aantal hoogte- en dieptepunten van de stormachtige profloopbaan van de 21-jarige Remco Evenepoel.

STER reclame