ANP

Sinds 1 april hebben we een nieuwe Denker des Vaderlands, emeritus hoogleraar Paul van Tongeren. Hoe kijkt hij aan tegen het vertrouwen in de politiek? En onze columnist Patrick Nederkoorn had het over oprechtheid en bescheidenheid, ter inspiratie voor demissionair-minister Mark Rutte.

Laura van Beckhoven, de ambassadrice van Transgender Netwerk Nederland gaf antwoord op de vraag of transpersonen een operatie aan het gezicht vergoed moeten krijgen. Verder was het deze week Wereld Autisme Dag en ter gelegenheid daarvan spraken we met schrijfster Bianca Toeps aen Annemiek Koster, die allebei deze diagnose hebben gekregen.

Ilse Visser van het Nederlands Bijbelgenootschap vertelde over het vertalen van de Bijbel naar Afrikaans talen. En jazzsaxofonist Benjamin Hermans componeerde speciaal voor Het Oog muziek geïnspireerd op Pasen.

Deze aflevering van het beste van het Oog kun je hier luisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

STER reclame