NOS Sport

Volleybalsters Apollo 8 veroveren nationale beker ten koste van VCN

Apollo 8 maakt favorietenrol waar in bekerfinale tegen VCN

De volleybalsters van Apollo 8 uit het Overijsselse Borne hebben voor het eerst de nationale beker veroverd. In Groningen werd Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel met 3-1 (27-25, 25-13, 16-25, 25-19) verslagen.

Voorafgaand aan de finale gold Apollo al als de favoriet. De ploeg speelt in de competitie om de landstitel, terwijl VCN nog alle zeilen bij moet zetten voor lijfsbehoud.

Desondanks opende VCN sterk. De ploeg pakte een voorsprong die het lang vast wist te houden, maar alsnog uit handen gaf. Die tik kwam hard aan bij VCN, dat in de tweede set werd weggespeeld.

Des de verrassender was het vervolg, want VCN kwam met 7-0 voor en breidde die voorsprong op weg naar setwinst nog verder uit. Ook in de vierde set kwam VCN voor, met 5-1, waarna het tot 18-18 gelijkop ging. Daarna liep Apollo ineens rap uit.

Favorietenrol wennen voor Apollo

"Dit is onze eerste prijs ooit. Hartstikke gaaf, hier werken we al jaren voor", vertelde Thijs Oosting, die samen met broer Bart een trainersduo bij Apollo vormt.

Bekijk hieronder de reacties van trainers Thijs en Bart Oosting en Eline Gommans:

"Het was zeker geen makkie vandaag", erkende Bart Oosting. "We konden moeilijk in de wedstrijd komen, maar met hard knokken haalden we de eerste set toch nog binnen. Dat is dit seizoen al vaker gebeurd."

De favorietenrol was wennen geweest voor Apollo 8. "Het is voor het eerst dat je in zo'n situatie komt", vertelde Bart Oosting. "Het was nieuw voor heel veel meiden, maar ze hebben het uitstekend gedaan."

Finale mannen uitgesteld na coronabesmettingen

De bekerfinale van de mannen ging niet door. Bij finalist Draisma Dynamo werden drie spelers positief getest op het coronavirus en de kans bestaat dat nog meer spelers besmet zijn. Daarop ging de hele ploeg tot vrijdag in quarantaine. Wanneer het duel wordt ingehaald is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl