Den Bosch wint overtuigend eerste editie van EHL voor vrouwen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De hockeysters van Den Bosch hebben de Euro Hockey League op overtuigende wijze gewonnen. Tegen Club de Campo uit Madrid werd het 5-0.

Voorafgaand aan de finale was Den Bosch de gedoodverfde winnaar, maar toch wisten de Spaanse hockeysters hun doel in het eerste kwart schoon te houden. Na drie minuten in het tweede kwart was het Lidewij Welten die daar verandering in bracht. De international maakte slim gebruik van de ruimte en schoot met de backhand hard raak in de verre hoek. Vlak voor het einde van het tweede kwart verdubbelde Frédérique Matla de score via een strafcorner.

Club de Campo kwam zoals verwacht nauwelijks in de buurt van het doel van Den Bosch. En als ze er al zouden komen, hadden ze waarschijnlijk nog geen schijn van kans gehad. Den Bosch-keepster Josine Koning kreeg in de afgelopen 393 dagen slechts drie goals tegen.

Lidewij Welten opent het bal met een fraaie backhand. ANP

Ondertussen kreeg de keepster van Club de Campo al de derde van de wedstrijd om de oren. Matla haalde hard uit en de reactie van doelvrouw María Ruiz was niet goed genoeg. Maartje Ketelaar maakte vlak voor het einde van het derde kwart de 4-0. De eindstand werd bepaald door Matla, die via een strafcorner haar derde van de wedstrijd maakte.

Zeventiende Europese titel

De vrouwen van Den Bosch zijn wel gewend aan Europees succes. De hockeysters wonnen al zestien keer de Europa Cup I. Dat toernooi werd dit jaar voor het eerst vervangen door de Euro Hockey League, wat bij de mannen al in 2007 gebeurde.

Dat de Madrileense hockeysters in de finale stonden van de eerste editie van de EHL was op zichzelf al opzienbarend genoeg. In de halve finale, die werd gewonnen op shoot-outs, waren ze nog de underdog tegen het Duitse Club an der Alster.

Focus op landstitel

Nu de EHL binnen is, gaat het vizier bij Den Bosch op de landstitel. "Hier trainen we voor", zegt Matla na afloop. "En hopelijk mogen we over een maand strijden voor die andere prijs." Halverwege mei wordt in de hoofdklasse hockey de finale van de play-offs gespeeld. De winnaar kroont zichzelf tot landskampioen.

Ook Den Bosch-coach Raoul Ehren, die na dit seizoen afscheid neemt van Den Bosch, blikt daar alvast op vooruit. "We gaan hier eerst eventjes van genieten en daarna focussen op de play-offs. Daar heb ik heel veel zin in."

Bekijk hieronder de reacties van Frédérique Matla en Raoul Ehren.

STER reclame