NOS SportAangepast

Curlingmannen blijven op WK in de buurt van Canada, maar winnen weer niet

Nederlandse curlingmannen verliezen op WK nipt van Canada en Zuid-Korea

De Nederlandse curlingmannen hebben tijdens het WK in Calgary ook hun vijfde en zesde wedstrijd verloren. Zondagavond plaatselijke tijd was eerst gastland en curlinggrootmacht Canada met 7-6 te sterk en daarna volgde nog een nederlaag tegen Zuid-Korea (5-4).

De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt won nog geen enkele wedstrijd dit WK en staat laatste in de poule. Een ticket voor de Olympische Spelen van 2022 in Peking, bestemd voor de topzes van dit wereldkampioenschap, is voorlopig dan ook ver weg.

Loopt Nederland het ticket mis bij het WK, dan is er later dit jaar nog een mogelijkheid tijdens het olympisch kwalificatietoernooi.

Oranje kan Canada wel bijbenen

Nederland bleef aardig in de buurt van Canada, dat maar liefst 56 keer wereldkampioen werd. Na drie ends stond het 2-2 en na het zesde end had het gastland met 4-3 slechts een kleine voorsprong. Daarna lieten de Canadezen hun klasse zien en zag Nederland de achterstand oplopen tot 7-3 in het achtste end. Toch werd het nog 7-6.

Tegen Zuid-Korea ging het ook lang gelijk op. Na negen ends stond het 4-4, maar in het laatste end moest Nederland de overwinning aan Zuid-Korea laten.

Corona trof curlingmannen hard: ze moeten door zonder hun onzichtbare kracht

Van de veertien deelnemende landen, waarvan Nederland het laagst geklasseerd is op de wereldranglijst, plaatsen de beste zes zich voor de volgende ronde. Elk land treft elkaar een keer in de groepsfase. De finale wordt op zondag 11 april gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl