Hurkacz verslaat Sinner in finale Miami en pakt eerste masterstitel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tennisser Hubert Hurkacz heeft voor het eerst in zijn carrière een masterstoernooi op zijn naam geschreven. In Miami stuitte de Pool in de finale de opmars van de tienerster Jannik Sinner, tevens zijn goede tennisvriend en dubbelspelpartner: 7-6 (4), 6-4.

Bij afwezigheid van onder anderen Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer bood dit toernooi de nieuwe generatie een uitgelezen kans om voor de hoofdprijzen te spelen.

Sterker nog, de 24-jarige Hurkacz trad in de voetsporen van zijn grote idool Federer, die in 2019 de laatste editie van dit toernooi won. Vorig jaar werd er na de uitbraak van het coronavirus niet gespeeld op het hardcourt in Florida.

Bewondering voor Federer

Toen Hurkacz voor het eerst een tennisracket in zijn hand had, behoorde Federer al tot de wereldtop. In aanloop naar de finale sprak de Pool over zijn bewondering voor Federer, voor wie dit toernooi na een zware knieblessure nog iets te vroeg kwam bij zijn terugkeer op de tennisbaan.

Het zag er lang niet naar uit dat Hurkacz in Miami zijn idool zou opvolgen. In de eerste set verspeelde hij een voorsprong van 3-0 en leek hij op 5-5 de set in te leveren met een dure break. Maar de zenuwen speelden ook Sinner parten, getuige een paar dure missers. Op zijn derde setpunt sleepte Hurkacz de tiebreak met 7-4 binnen.

Jannik Sinner EPA

Sinner was in de 36-jarige historie van het toernooi pas de vierde tiener in de finale. Waar hij eerder door Aleksandr Boeblik werd geprezen om zijn mentale weerbaarheid, was de Italiaan aan het begin van de tweede set de weg volledig kwijt.

Toen Sinner op 5-0 achter dreigde te komen, verkleinde hij met een korte opleving wel zijn achterstand nog tot 4-3. Verder liet Hurkacz het echter niet komen, door zijn overgehouden break voorsprong met succes te verdedigen.

Beide spelers maken aankomende week een geweldige sprong op de wereldranglijst. Hurkazc dringt de toptwintig van de wereld binnen en ook Sinner schurkt daar nu tegenaan.

STER reclame