Vreugde bij de spelers van Bayern München

Bayern München slaat aanval RB Leipzig af en neemt voorschot op Duitse titel

Bayern München heeft de topper tegen RB Leipzig gewonnen. De koploper won met 1-0 bij de nummer twee en heeft nu met nog zeven duels te gaan een voorsprong van zeven punten.

Het was het duel tussen de ploeg met de beste aanval van de Bundesliga (Bayern) en de ploeg met de minst gepasseerde defensie (Leipzig). Bayern moest het echter wel doen zonder de geblesseerde topschutter Robert Lewandowski. Bij Leipzig stond Dayot Upamecano in de defensie. De jonge Franse verdediger speelt volgend seizoen in de kleuren van Bayern.

Zonder Lewandowski kwam Bayern moeilijk tot kansen, maar met het eerste de beste schot op doel was het direct raak. Uitstekend voorbereidend werk van Thomas Müller werd door Leon Goretzka overtuigend tegen de touwen geknald.

Invaller Kluivert gevaarlijk

Na de rust creëerde Leipzig, met invaller Justin Kluivert, veel meer kansen. De defensieve tactiek was ingeruild voor een aanvallendere variant en dat sorteerde effect. Maar op aangeven van Kluivert misten achtereenvolgens Marcel Sabitzer en Dani Olmo.

Ondanks de druk hield Bayern stand en staat daarmee op de drempel van de 31ste landstitel en de negende op rij. "Dit is een zeer belangrijke stap", reageerde keeper Manuel Neuer na de winst van Bayern. "Dit mogen we niet meer weggeven. De titel moet voor ons zijn."

Trainer Julian Nagelsmann van Leipzig zei: "Het wordt nu moeilijk voor ons, maar dat neemt niet weg dat we heel goed hebben gespeeld. In de tweede helft hebben we Bayern met de rug tegen de muur gezet. Het enige verschil was dat zij de bal in het doel schoten en wij naast het doel. Terwijl we de beste kansen hebben gehad."