EHL: Bloemendaal komt achterstand en dubbele tegenvaller met videoscheids te boven

Hockeyers Bloemendaal na discutabele shoot-outs naar finale EHL

Bloemendaal heeft zich via een bloedstollende reeks shoot-outs geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. De videoscheidsrechter vervulde daarin een hoofdrol, waarbij het Belgische Royal Léopold Club tot twee keer toe na het bekijken van de beelden ontsnapte.

Maurits Visser werd uiteindelijk van schlemiel de held bij Bloemendaal, door bij 5-4 een strafbal van Maxime Plennevaux te keren. De keeper had daarvoor een lichte overtreding begaan, waardoor de bal op advies van de videoscheids op de stip ging. Eerder in de serie werd een strafbal voor Bloemendaal teruggedraaid.

Fout Jolie

In de wedstrijd zelf (1-1) was het Bloemendaal ook al gelukt tegenslag te boven te komen. Na een fout van Wouter Jolie zette Tom De Groote de Belgen op voorsprong, maar Jolie vervulde laat in de wedstrijd ook een positieve hoofdrol toen hij na een strafcorner van Tim Swaen in de rebound scoorde.

Bekijk hieronder de reactie van Wouter Jolie:

Hoofdrolspeler Jolie: 'Beetje gevoel dat we met Bloemendaal ontsnapt zijn'

De laatste editie van de Euro Hockey League werd in 2019 gewonnen door het Belgische Waterloo Ducks. Bloemendaal won het internationale clubtoernooi in 2018.

Voor rust gebeurde er bar weinig. Eén strafcorner voor drievoudig EHL-winnaar Bloemendaal en één kans voor Leopold (Nicolas Poncelet liftte de bal via doelman Visser over de lat), dat was het wel. Maar zonder Roel Bovendeert en Floris Wortelboer kon Bloemendaal zijn favorietenrol in dit duel niet waarmaken.

Deceptie voor Boon

Voor oud-Bloemendaler Tom Boon werd het weerzien met zijn oude club een enorme deceptie. De Belgisch international van Royal Léopold speelde amper vijf minuten mee, toen een oude hamstringblessure hem weer parten speelde en hij geblesseerd naar de kant moest.

Blijdschap na de Belgische openingstreffer

Tijdens de shoot-outs zag hij zijn ploeg tot twee keer toe op een cruciaal moment ontsnappen. Bloemendaal was zelfs al feest aan het vieren toen de videoscheidsrechter het die laatste keer toch nog even spannend maakte.

Bloemendaal treft maandag Atlètic Terrassa, dat in een wedstrijd met een sensationeel slot afrekende met Uhlenhorst Mülheim (3-2). Twee van de drie goals die in de laatste drie minuten werden gemaakt, kwamen op naam van Pau Cunill.