Vreugde bij Benjamin Mendy

West Brom stunt en krijgt Chelsea op de knieën, koploper City zet ook Leicester opzij

Manchester City blijft ongenaakbaar in de Premier League. De koploper sloeg de aanval van Leicester City, de nummer drie van de ranglijst af en won met 2-0. Zo nam de ploeg een nieuwe hobbel richting de aanstaande zevende landstitel.

De voorsprong op Leicester is dankzij de winst opgelopen tot achttien punten. Manchester United staat er nog tussen, met zeventien punten achterstand, al heeft de stadgenoot nog twee wedstrijden tegoed.

Vardy buitenspel

City, dat thuis met 2-5 had verloren van Leicester, heerste voor de rust. Meer dan een afgekeurde treffer van Fernandinho en een fraaie vrije trap van Kevin de Bruyne vol op de lat leverde dat niet op. Jamie Vardy benutte vlak voor rust Leicesters enige kans, maar hij stond buitenspel.

Leicester beet na de rust meer van zich af, maar City drukte nu wel door. Doelman Kasper Schmeichel kon een schot van Riyad Mahrez nog keren, maar was kansloos op de inzet van Benjamin Mendy. Na een geniale pass van De Bruyne gunde Raheem Sterling de 0-2 aan Gabriel Jesus.

West Bromwich Albion viert de treffer, Kovacic baalt.

Uittredend landskampioen Liverpool lijkt weer aan de betere hand. De ploeg won met 3-0 van Arsenal en komt daarmee langzaam uit de vormcrisis die de ploeg na de winterstop deed kelderen van de koppositie tot plek zeven.

Ook Arsenal (plek 9) maakt een teleurstellend seizoen door. Beide ploegen moeten nog alles op alles zetten om voor volgend seizoen Europees voetbal veilig te stellen. Liverpool had weinig te vrezen van het zwakke Arsenal en werd aan de hand genomen door invaller Diogo Jota.

Eerst kopte de kleine Portugees knap raak na een messcherpe voorzet van Trent Alexander-Arnold, daarna knalde de 24-jarige aanvaller in de kluts raak. Tussendoor had Mohamed Salah, met zijn eerste treffer sinds 13 februari, Liverpool op 2-0 gezet.

Georgino Wijnaldum kwam een kwartier voor het einde in het veld.

Diogo Jota kopt tussen twee bewakers raak.

Chelsea leed in het duel met degradatiekandidaat West Bromwich Albion duur puntenverlies. In eigen huis verloor de ploeg van onder anderen Hakim Ziyech met 2-5 van de laagvlieger. Het is de eerste nederlaag voor Chelsea-trainer Thomas Tuchel, die eind januari de ontslagen Frank Lampard opvolgde.

De club uit Londen moest de drie punten in eigen huis houden om een plek in de topvier in eigen hand te houden. West Ham United en Tottenham Hotspur volgen Chelsea op de voet en komen respectievelijk zondag en maandag nog in actie.

Ziyech, die in de laatste twee wedstrijden van Chelsea wist te scoren, startte vandaag in de basis. Maar de oud-Ajacied werd na ruim een halfuur spelen geslachtofferd nadat ploeggenoot Thiago Silva een rode kaart had gekregen.

Verrassend

Een paar minuten daarvoor had Christian Pulisic de thuisclub op een 1-0 voorsprong gezet, hij reageerde snel nadat de bal van Marcos Alonso uit een vrije trap op de paal was beland. Nog geen minuut later kreeg Silva zijn tweede gele kaart na een wilde charge, Tuchel haalde daarop Ziyech naar de kant voor een extra verdediger.

Tegen het tiental van Chelsea durfde West Bromwich Albion het wel aan, vlak voor rust wipte Matheus Pereira de bal over Chelsea-keeper Édouard Mendy. De Braziliaan deed er daarna nog een schepje bovenop door de bezoekers vlak voor rust op een 2-1 voorsprong te zetten.

Chelsea protesteert tegen de rode kaart voor Thiago Silva.

Met een achterstand en een man minder drong Chelsea na de rust wel aan bij West Bromwich Albion, maar de club gaf daarmee ook ruimte weg. Na een uur spelen waren het de bezoekers die door een doelpunt van Callum Robinson op een 1-3 voorsprong kwamen. De Engelse laagvlieger kreeg vleugels want vijf minuten later verscheen zelfs de 1-4 op het scorebord.

Chelsea deed nog wat terug door een treffer van Mason Mount, maar daar bleef het wel bij voor de thuisclub. Robinson maakte het verlies in de blessuretijd nog pijnlijker door zijn tweede te maken: 2-5.