NOS Voetbal

Catalaanse media pakken uit: Raiola en Haaland senior op vliegveld Barcelona gespot

De Catalaanse media hebben donderdagmiddag flink uitgepakt. Reden voor de ophef is dat zaakwaarnemer Mino Raiola en Alf Inge Haaland, de vader van de spits Erling Braut Haaland, donderdagochtend op het vliegveld van Barcelona zijn gespot.

Bekijk via de onderstaande tweet de beelden van de aankomst van Raiola en Haaland senior op het vliegveld in Barcelona:

Daarmee wordt de speculatie gevoed over een transfer van de spits van Borussia Dortmund naar Barcelona. Op videobeelden is te zien dat Raiola en Haaland senior afzonderlijk van elkaar door de persoonlijke chauffeur en beveiliger van de nieuwe Barcelona-voorzitter Joan Laporta, volgens Mundo Deportivo, werden opgehaald.

VIP-spotters

Ook Sport maakt uitgebreid melding van de "ontmoeting tussen vier personen" in Barcelona. Volgens de Spaanse krant wilde Laporta de ontmoeting zo geheim mogelijk houden, maar werden Raiola en Haaland sr. op het vliegveld door 'VIP-spotters' opgewacht. De spotters verkochten vervolgens hun materiaal aan de Spaanse media.

Michael Zorc, technisch directeur van Borussia Dortmund, bevestigde tegenover het Duitse Sport1 dat er woensdag met Raiola gesproken is over de toekomst van Haaland. De zaakwaarnemer vertrok vervolgens met die informatie richting Barcelona.

"Ons standpunt is duidelijk. Ik sta er relaxed in, omdat ik weet wat wij willen", aldus Zorc. Dortmund hoopt Haaland sowieso nog zeker een jaar te behouden en verlangt naar verluidt een bedrag van om en nabij de 180 miljoen euro voor de spits, die nog een contract tot en met 2024 bij de Duitse club heeft.

Haaland heeft volgens diverse Duitse en Spaanse media in zijn contract een clausule staan dat hij vanaf juli 2022 voor een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen zou mogen vertrekken bij Dortmund.

Spannende race

Het belooft sowieso een spannende race te worden om de handtekening van de Noorse topspits, die op interesse van vele Europese topclubs kan rekenen. Ook Real Madrid is in de race. Raiola en Haaland senior reisden later op de dag naar de hoofdstad om te praten. Met andere woorden, het spel is op de wagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl