Annemiek van Vleuten heeft de vierde editie van Dwars door Vlaanderen voor vrouwen gewonnen.

De Nederlandse renster van Movistar ging er, met nog 33 kilometer te gaan, met Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM) vandoor op de Knokteberg en versloeg haar Poolse medevluchtster na 122 kilometer koers in een lange sprint.

Van Vleuten wint Dwars door Vlaanderen en bezorgt haar nieuwe ploeg eerste zege Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Voor Van Vleuten, die deze winter overstapte van Mitchelton-Scott naar Movistar, was het haar eerste overwinning van het seizoen en haar eerste in het shirt van haar nieuwe werkgever.

"Superlekker om voor mijn nieuwe ploeg een koers te winnen. Ik had het parcours goed verkend, was echt gemotiveerd. Die klim was het beste om het verschil te maken. Gelukkig niet 150 kilometer van de finish, maar 33, dus dat viel mee. Het is een hele mooie koers. Echt een kleine Ronde van Vlaanderen", reageerde Van Vleuten.

"Ik was wel verbaasd dat er niet meer konden aanklampen. Wat dat betreft ga ik met een goed gevoel naar de Ronde van Vlaanderen."

Oud-wereldkampioene Van Vleuten en Niewiadoma, die al eens de Amstel Gold Race op haar naam schreef, wisten samen een maximale voorsprong van zo'n 30 seconden op te bouwen. Bij afwezigheid van het sterke SD Worx was de achtervolging vooral in handen van Trek, dat met Ellen van Dijk de winnares van de laatste twee edities binnen de gelederen had.

Het Nederlands-Poolse duo bleef vrijwel continu in het zicht, maar het gaatje werd niet meer gedicht. De Amerikaanse Alexis Ryan (Canyon-SRAM) sprintte op zo'n 20 seconden van winnares Van Vleuten naar de derde plaats.

STER reclame