Drie jonge hackers willen een eigen mobiele provider oprichten. Ze zijn niet tevreden met de tariefstructuur en de beperkingen bij de huidige providers. In plaats van hier alleen maar over te zeuren hebben ze het heft in eigen hand genomen en willen ze daadwerkelijk een eigen bedrijf starten: Limesco.

Het is onder meer de bedoeling meer vrijheid krijgen bij het gebruik van mobiel internet. "Het dataverkeer van je mobiele telefoon naar de zendmast en naar het netwerk van de provider regelen wij. Vanaf het netwerk van de provider gaat het vervolgens door naar je eigen server en kun je zelf regelen hoe je op internet wil", vertelt Mark van Cuijk, één van de intiatiefnemers. Daarna kunnen klanten filters toepassen op het dataverkeer of juist filters die normale providers gebruiken omzeilen en kunnen ze het verkeer beveiligen.

GiffGaff

Limesco richt zich bewust op klanten die zelf veel bezig zijn met computers en techniek, omdat ze vanuit die groep hoorden dat er veel vraag was naar een provider die meer vrijheid biedt. De iniatiefnemers denken dat ze uit deze groep zo'n 10.000 klanten kunnen halen.

In het buitenland zijn er al vergelijkbare iniatieven die redelijk succesvol zijn. De bekendste is het Britse GiffGaff, die als slogan voert "The mobile network run by you". Momenteel onderzoeken de jonge hackers of er genoeg interesse is voor zo'n initiatief in Nederland. In juni dit jaar willen ze hun bedrijf oprichten en gaan ze op zoek naar investeerders.

Door: Elger

STER reclame