Jeugdspeler Kampong brengt hockeyers Pinoké verder in de problemen

Hockeyers Kampong boeken tegen Pinoké achtste zege op rij

De hockeyers van Kampong hebben in de hoofdklasse nog altijd de tweede plaats stevig in handen. Het team van voormalig bondscoach Roelant Oltmans boekte thuis tegen Pinoké zijn achtste overwinning op rij: 1-0.

Pinoké moest daardoor - met nog zes speelronden te gaan - de vierde plaats afstaan aan HGC. Alleen de eerste vier ploegen spelen straks in de play-offs om het landskampioenschap. Pinoké verloor vorige week ook al van Oranje-Rood.

Koploper Bloemendaal won wederom, net als Rotterdam en HGC.

Bekijk in de fotocarrousel hieronder alle uitslagen en de stand na de zestiende speelronde.

Kampong zocht tegen Pinoké direct de aanval en dat de 'blauwe machine' van Oltmans maar een keer scoorde, kwam omdat doelman Hidde Brink zich maar niet liet passeren.

Net toen Pinoké de regie leek over te nemen, scoorde Kampong alsnog. Jeugdspeler Mats Gruter werd de gevierde man toen hij in de 48ste minuut een rebound binnentikte.

Twee strafcorners niet aan Hendrickx besteed

In de laatste tien minuten kreeg Pinoké twee kansen op de gelijkmaker, maar strafcornerspecialist Alexander Hendrickx kreeg zijn inzet twee keer niet voorbij Kampong-doelman David Harte.