Reuters

Bij een rooms-katholieke kathedraal op het Indonesische eiland Sulawesi zijn bij een bomaanslag zeker twintig mensen gewond geraakt. Volgens de politie hebben twee zelfmoordterroristen zich bij een zij-ingang van de kathedraal opgeblazen toen ze door beveiligers werd tegengehouden. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

Op de plek van de aanslag zijn menselijke resten gevonden van degenen die de aanslag hebben gepleegd. Een van de twee was volgens de lokale politie waarschijnlijk een vrouw. Ook zeggen de autoriteiten dat een van hen betrokken is geweest bij een aanslag op de Filipijnen in 2018.

In de kathedraal in de stad Makassar waren gelovigen bijeen waren voor de viering van Palmpasen. De mis was bijna afgelopen toen er een luide explosie klonk. Volgens een priester waren er twee mensen op een motor bij de kerk afgestapt die naar binnen wilden. De beveiliging vond dat verdacht en wilde hen niet door laten. Daarop lieten ze zeker één explosief ontploffen. Het lijkt erop dat in de kerk niemand gewond is geraakt.

Op Twitter gaan onderstaande bewakingsbeelden rond van het moment van de explosie:

Op Palmzondag, een week voor Pasen, herdenken christenen de intocht van Jezus in Jeruzalem. Het is het begin van de Goede Week waarin het lijden, sterven en de opstanding van Christus centraal staan. Indonesië is het grootste moslimland ter wereld, Christenen vormen er een kleine minderheid en waren vaker doelwit van terroristen. Zo kwamen in 2018 tientallen mensen om het leven bij aanslagen op kerken in Surabaya.

STER reclame