Max Verstappen in Bahrein
NOS SportAangepast

Verstappen zet in Bahrein de toon in beide trainingen: 'Een positieve dag'

Max Verstappen heeft de toon gezet in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein van zondag. De Limburger was vrijdag op het Bahrain International Circuit in zowel de eerste als de tweede vrije training van het seizoen de snelste en trok daarmee de lijn van de wintertest door.

Verstappen maakte twee weken geleden op hetzelfde circuit al een sterke indruk bij de wintertest en dat schiep hoge verwachtingen in aanloop naar de opening van het Formule 1-seizoen.

De Red Bull-coureur maakte die verwachtingen in beide trainingen waar met de snelste tijd. In de eerste training (1.31,394) hield hij Valtteri Bottas (Mercedes) en Lando Norris (McLaren) achter zich. In het tweede trainingsuur (1.30,847) was Norris tweede, voor regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes).

Verstappen: 'Positieve dag'

"Het was opnieuw een goede dag", zei Verstappen na afloop. "Met de hitte was het natuurlijk niet makkelijk om de hele ronde lang de goede balans te vinden, maar het was een positieve dag."

Verstappen snelste in Bahrein in beide trainingen: 'Een positieve dag'

"Er zijn natuurlijk nog een paar dingen waar we naar moeten kijken, wat we morgen beter kunnen doen. Morgen gaat het ook harder waaien, dus wordt het nog moeilijker. Maar dat geldt voor iedereen dus we zullen zien wat er gebeurt", aldus Verstappen.

Hamilton: 'Nog niet perfect'

Hamilton, die opgaat voor zijn achtste wereldtitel, reed tijdens de eerste training de vierde tijd. Het was voor het eerst sinds 2014 dat Mercedes niet de snelste was in een eerste trainingssessie.

"Het ziet er beter uit met de wagen, maar het is nog niet perfect", reageerde de Brit. "We werken er hard aan met het team. Een stabiele wagen is de sleutel in dit klimaat en met deze wind." De voorspelling dat het harder gaat waaien, noemde hij lachend "niet best voor ons, maar iedereen zit min of meer in hetzelfde schuitje".

Hamilton zei rekening te hebben gehouden met de snelle tijden van Red Bull en zei het mooi te vinden dat ook McLaren stappen heeft gezet.

Sergio Pérez, de nieuwe teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, deed het naar behoren. De Mexicaan kwam tot respectievelijk de zesde en de tiende tijd.

Horner tempert optimisme

"Fijn om te zien dat we de snelste zijn, maar het is slechts de eerste vrije training", temperde Red Bull-teambaas Christian Horner het optimisme na de eerste trainingsdag.

"De auto deed het prima. Het is duidelijk dat we wat zwakke plekken van de vorige auto hebben weggewerkt. Ik denk en hoop dat we een goede basis hebben gelegd voor een succesvol jaar. Maar Mercedes oogt ook verdacht snel. Die gaan zeker een bedreiging vormen."

Sergio Pérez in actie tijdens de eerste vrije training in Bahrein

Voor nieuwkomers Mick Schumacher (Haas) en Nikita Mazepin (Haas) werd direct duidelijk wat hun dit seizoen dikwijls te wachten staat: een gevecht in de achterhoede. De Duitser werd negentiende en achttiende, de Rus werd beide keren twintigste.

Yuki Tsunoda van Alpha Tauri, een andere debutant, kwam in de tweede training tot de zevende tijd, na een veertiende tijdens de eerste sessie.

Alonso is terug

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso (van Alpine, het voormalige Renault) vierde zijn terugkeer in de Formule 1 met een zestiende en een vijftiende plaats.

Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) raakte tijdens de tweede training de controle kwijt en knalde tegen een muur. De Fin verloor zijn voorvleugel, maar kon de training na wat herstelwerkzaamheden hervatten en noteerde de zestiende tijd.

De vrije trainingen in de Formule 1 duren sinds dit seizoen op de vrijdag per sessie nog maar één uur in plaats van anderhalf uur. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl