AFP

Bij een treinongeluk in Egypte zijn zeker 32 doden gevallen, meldt het Egyptische ministerie van Volksgezondheid. Er zijn meer dan honderd gewonden. Twee treinen botsten op elkaar in het gouvernement Suhaj, in het midden van het land.

Op beelden is te zien dat meerdere wagons door de botsing zijn ontspoord. Direct na het ongeluk werden tientallen ambulances opgeroepen om de gewonden naar nabijgelegen ziekenhuizen te brengen. Ook is er een vliegtuig met artsen en medische hulpmiddelen aan boord vanuit hoofdstad Caïro naar het rampgebied vertrokken, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Op eerste beelden van vlak na het incident is veel chaos te zien:

Tientallen doden bij treinbotsing in Egypte

Volgens de Egyptische spoorwegautoriteit is het ongeluk veroorzaakt door "onbekende individuen" die in de voorste trein aan de noodrem trokken. Daardoor botste een andere trein vol op de achterste wagon, meldt persbureau Reuters.

President Sissi zegt dat de verantwoordelijken "een afschrikwekkende straf" te wachten staat. "Het verdriet van vandaag kan niets anders dan ons nog meer vastberaden maken om dit soort rampen te voorkomen", schrijft hij op zijn Facebook-pagina.

Vaker treinongelukken

Egypte heeft vaker te maken met ernstige treinongelukken, dikwijls veroorzaakt door nalatig onderhoud aan het spoornetwerk en de verouderde treinen.

Twee jaar geleden kwamen bij een treinongeval in Caïro 25 mensen om het leven, toen een trein op een stootblok botste. Oorzaak was volgens de autoriteiten een boze machinist die ruzie had gekregen met een andere machinist. Hij verliet zijn locomotief om hierover te klagen, waarna hij niet meer tijdig kon remmen.

In 2002 vielen er zeker 383 doden bij het ergste treinongeluk ooit in Egypte. Er brak brand uit in een trein waarin zo'n 4000 mensen zaten. Het vuur was veroorzaakt door een gasfles die hoorde bij een mobiel fornuis.

STER reclame