Sam Bennett (l) verslaat Jasper Philipsen en Pascal Ackermann op de streep, Morkov (uiterst rechts) juicht al vroeg AFP

Sam Bennett van Deceuninck heeft met groot vertoon van macht de 45ste editie van Brugge-De Panne gewonnen. De Ier kon al ruim voor de streep zijn zege vieren mede dankzij Michael Mørkøv , die hem in een zetel naar het laatste rechte stuk loodste en zelf nog achtste werd.

Er stonden nogal wat topsprinters aan de start, al werd vooraf gedacht dat er wat snelle mannen af zouden waaien in de drie rondes van 45 kilometer door De Moeren, een open vlakte waar de wind vaak vrij spel heeft.

Er waren ook wel waaiers en er waren ook een paar vluchtpogingen, maar op 15 kilometer van de streep kwam alles weer bijeen en konden de ploegen met een sprinter in de gelederen zich gaan voorbereiden op een massaspurt.

Team DSM (voor Cees Bol), FDJ (voor Arnaud Démare) en Jumbo-Visma (voor de jonge sprinters Olav Kooij en David Dekker) probeerden zich naar voren te wurmen, maar konden geen partij bieden tegen de sterke lead-out van Bennett.

Bol zevende

De Belg Jasper Philipsen (Alpexin-Fenix) en de Duitser Pascal Ackermann (Bora) sprintten achter Bennett naar de tweede en derde plaats. Bol kwam als zevende over de streep en was daarmee de beste Nederlander.

Uitslag Brugge-De Panne

STER reclame