NOS Sport

Tranen met Oranje, succesvol in Europa: Meijners wint, De Kruijf bereikt finale

Volleybalster Floortje Meijners heeft met haar club Monza de CEV Cup gewonnen. In Istanbul was de Oldenzaalse met haar Italiaanse club met 25-17, 25-19, 25-19 Galatasaray de baas. Vorige week werd in Monza ook al met 3-0 gewonnen.

Voor Meijners is het al de derde eindzege in het tweede Europese volleybaltoernooi. Toen de titel na twee gewonnen sets binnen was, konden de basisspeelsters van Monza, onder wie Meijners, rust nemen. Ze had met negen punten een grote rol gespeeld in de zege.

In 2012 en 2019 won ze de cup al eens met Busto Arsizio, een topclub uit de buurt van Varese. Omdat het toernooi om de CEV Cup in 2020 vanwege de coronapandemie niet tot een einde werd gebracht, volgt Meijners zichzelf dus op.

Comeback in Oranje

De 32-jarige Meijners behoort al jaren tot de beste volleybalsters van Europa, maar in eigen land is ze niet zo bekend.

In september 2007 trok ze uit onvrede over haar reserverol en de werkwijze van bondscoach Avital Selinger namelijk de deur achter zich dicht bij het Nederlands team. Ze vond vervolgens het geluk in haar (afgeronde) studies economie en international business management, het moederschap en sportieve avonturen in Turkije en Italië.

Bondscoaches als Bert Goedkoop en Giovanni Guidetti probeerden haar vergeefs te bewegen tot een terugkeer, maar voor de smeekbede van Giovanni Caprara - haar oude coach bij Piacenza - zwichtte ze.

Voorafgaand aan het OKT in januari 2020 spraken we uitgebreid met Floortje Meijners.

Meijners als routinier na twaalf jaar terug bij Oranje-volleybalsters

In januari 2020 keerde Meijners na ruim twaalf jaar terug in Oranje voor het OKT in Apeldoorn. Dat toernooi verliep trouwens desastreus voor Nederland: na een onverwachte nederlaag tegen Duitsland in de halve finales was de olympische droom voorbij.

Of we Meijners nog terugzien in Oranje is de vraag. Na de pijnlijke uitschakeling in Apeldoorn werd Caprara bedankt voor de moeite. Zijn opvolger werd in september aangesteld: Avital Selinger.

De Kruijf weer in finale Champions League

Robin de Kruijf plaatste zich voor de finale van de Champions League, het belangrijkste clubtoernooi van Europa. De international won met Conegliano thuis met 3-0 van Novara, waar Nika Daalderop speelt. Conegliano had vorige week het eerste duel in de halve finales ook al met 3-0 gewonnen.

De wedstrijd tussen Conegliano en Novara was een reprise van de Champions League finale van 2019, de laatst gespeelde editie. Novara (met Celeste Plak) won destijds in Berlijn de felbegeerde beker door Conegliano (De Kruijf) met 3-1 te verslaan.

Conegliano speelt in de finale op 1 mei in Verona tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Busto Arsizio (de oude club van Meijners) en Vakifbank Istanbul (de oude club van De Kruijf). De Italiaanse club won het eerste duel met 3-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl