BBC

In de Engelse stad Bristol zijn betogers gisteravond laat slaags geraakt met de politie bij een demonstratie over politiebevoegdheden. Twee agenten raakten daarbij ernstig gewond, zij worden in het ziekenhuis behandeld.

Ook werden twee politievoertuigen in brand gestoken en werd een politiebureau in het centrum van de stad beklad.

Duizenden actievoerders demonstreerden in Bristol, in het zuidwesten van Engeland, tegen een wetsvoorstel dat de politie meer bevoegdheden geeft om in te grijpen bij demonstraties. Het protest verliep aanvankelijk rustig, maar een kleine groep veroorzaakte volgens de politie ongeregeldheden waardoor het op straat uit de hand liep.

De minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel heeft de gang van zaken op Twitter veroordeeld. Zij noemde de gewelddadigheden "onacceptabel". Een ooggetuige verklaarde tegenover persbureau Reuters dat relschoppers met vuurwerk naar agenten zouden hebben gegooid.

De nieuwe wet zou het voor de politie mogelijk maken om onder meer tijds- en geluidsbeperkingen voor demonstraties in te stellen. De wet heeft tot woede geleid onder activisten, die vinden dat de politie recentelijk veel te hard heeft ingegrepen bij protesten rondom de moord op Sarah Everard.

De 33-jarige vrouw werd eerder deze maand ontvoerd en dood aangetroffen in een bos ten oosten van Londen. Een politieagent is gearresteerd in verband met de moord, hij is de hoofdverdachte in de zaak. Het wetsvoorstel dateert overigens van voor de moord op Everard.

STER reclame