AZ-trainer Pascal Jansen Pro Shots

AZ was veelvuldig in het nieuws afgelopen week, met de gokpraktijken van Jordy Clasie en de uitingen van Dani de Wit in de media, maar volgens trainer Pascal Jansen heeft het weinig impact gehad op de selectie. "We hebben op zich gewoon een rustige week gehad."

Maandag kwam naar buiten dat Clasie een schorsing van twee wedstrijden heeft uitgezeten, omdat er via zijn account gegokt is op wedstrijden in de eredivisie en een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. "Toen het naar buiten kwam, heb ik daar rustig met de speler over gesproken en zijn we heel snel weer overgegaan tot de orde van de dag", liet Jansen vrijdag weten.

AZ-trainer Jansen over zaak-Clasie: 'Heb rustig met hem gesproken'

Ondanks dat inmiddels bekend is dat het om Clasie gaat, spreekt Jansen nog altijd zijn naam niet uit als het over deze zaak gaat. "Het is het beleid van de club om dat niet naar buiten te brengen en daar hebben we naar gehandeld. Daarmee is de kous af."

Sanctie voor De Wit

Clasie was niet de enige AZ-speler die deze week in het nieuws kwam. Dani de Wit zocht zelf de media op, om zijn onvrede te uiten over zijn reserverol bij de Alkmaarders. De 23-jarige middenvelder liep in december een enkelblessure op die hem ruim twee maanden aan de kant hield, maar hij had gehoopt daarna weer direct van waarde te kunnen zijn.

"Ik heb alle wedstrijden tijdens mijn afwezigheid gezien en in mijn ogen liep het niet altijd geweldig. Ik vond juist dat de ploeg mijn energie en drive er goed bij kon hebben. Dan baal je dat je effetjes op het tweede plan wordt gedrukt", zei De Wit tegen De Telegraaf.

Zijn uitspraken kwamen De Wit op een sanctie te staan. "Wat die sanctie is, hou ik voor mezelf", aldus Jansen. "Hij heeft iets gedaan wat we niet willen hebben. Als je je onvrede wil uiten, dan doe je dat intern en het laatste wat je doet is de media opzoeken."

STER reclame