Raymond van Barneveld
NOS SportAangepast

Van Barneveld wordt onwel bij dartstoernooi, maar ziekenhuisopname niet nodig

Darter Raymond van Barneveld is onwel geworden bij de achtste dag van het Players Championship in Milton Keynes. Hij ging plotseling tegen de vlakte. De oorzaak bleek een te lage bloedsuikerspiegel.

De 53-jarige 'Barney' kreeg direct medische verzorging en er werd een hartfilmpje gemaakt. "Waarschijnlijk heeft hij te weinig gegeten, of te weinig suiker gehad", liet Van Barnevelds manager Ben de Kok na het incident aan RTL Nieuws weten.

Van Barneveld hoefde niet mee naar het ziekenhuis en is inmiddels terug op zijn hotelkamer.

Het incident met Van Barneveld gebeurde kort nadat hij had verloren van Ryan Searle. Hij moest de score bijhouden bij de wedstrijd tussen Jeffrey de Zwaan en Zoran Lerchbacher. Vlak nadat die partij was afgelopen viel Van Barneveld flauw.

"Ze hebben hem op z'n zij gelegd. Hij kwam bij en werd opgetild. Maar toen hij ging lopen met de beveiliging, viel hij weer flauw", aldus De Kok. "Met Raymond is het goed. Hij ligt nu in bed. Toen hij wegviel, was hij lijkbleek, maar hij heeft rode koontjes nu."

De wedstrijden werden tijdelijk stilgelegd door de organisatie. Het Players Championship is een toernooireeks van verschillende dagen.

Comeback

Vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld sloot in 2020 zijn imponerende carrière af, maar keerde onlangs toch terug als professioneel darter. Hij won zelfs al zijn eerste PDC-titel in acht jaar tijd, bij het derde Players Championship.

In aanloop naar zijn comeback zochten we Raymond van Barneveld eerder dit jaar op.

Tussen de scheepsmotoren werkt Van Barneveld aan terugkeer in dartswereld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl