Pepijn Scheen (links) en Florian Fuchs in duel.

Bloemendaal blijkt ook tegen Pinoké kwetsbaar en ziet Kampong naderbij komen

Twaalf wedstrijden op rij was Bloemendaal ongenaakbaar, maar inmiddels is gebleken dat de ploeg toch niet geheel ongenaakbaar is. Voor de tweede keer binnen vijf dagen liep de recordkampioen namelijk schade op. Nadat afgelopen zondag was verloren van Den Bosch, moest donderdagavond tegen Pinoké genoegen worden genomen met een gelijkspel: 1-1.

Net als zondag kon Bloemendaal tegen Pinoké nooit echt controle krijgen op de wedstrijd. Na een half uur spelen bracht Arthur van Doren de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar daarna ontspon zich een gelijkwaardig duel waarbij over en weer kansen ontstonden. Bij de vijfde strafcorner was het raak voor Pinoké. Niklas Wellen tikte de gelijkmaker binnen.

In de slotfase dwong Bloemendaal de Amsterdamse bezoekers ver terug, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Zodoende heeft Bloemendaal in vijf dagen vijf punten verspeeld.

Kampong en Tilburg zien elkaar voor derde keer

Kampong profiteerde door met 4-0 te winnen van Tilburg en heeft nu zowaar Bloemendaal weer enigszins in het vizier. De achterstand van de Utrechters op Bloemendaal is teruggebracht tot vijf punten.

Kampong en Tilburg troffen elkaar voor de derde keer dit seizoen. Beide ploegen speelden in september vorig jaar een hoofdrol in een rel rond Kampong-speler Jip Janssen. In die eerste ontmoeting stond Janssen namelijk in het veld, terwijl hij in afwachting was van de uitslag van een coronatest. In de rust kreeg hij toen te horen dat hij positief was, waarna hij spoorslags vertrok.

Kampong won dat duel met 4-1, maar omdat de niet-speelgerechtigde Janssen die avond toch in het veld had gestaan moest het duel worden overgespeeld. Kampong kreeg daarnaast een geldboete en drie punten in mindering. Het tweede duel eindigde in 1-1.

In het derde duel donderdagavond bleek Kampong vooral scherp in de beginfases. Binnen een minuut zorgde Ties Ceulemans voor de openingstreffer en ook in het derde kwart schoot de thuisploeg uit de startblokken. De weer fitte Sander de Wijn gleed de 2-0 binnen. In de slotfase tekenden Jonas de Geus en Derck de Vilder voor de 4-0 eindstand.

• NOS
    Uitslagen speelronde 14 hockey hoofdklasse
  • NOS
    Stand in de hockey hoofdklasse

Bij Amsterdam tegen Almere stopte de teller bij 4-0. Almere, de hekkensluiter in de hoofdklasse, wacht nu al 29 wedstrijden op een overwinning. HGC boog tegen Hurley een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. Pelle Vos en Maico Casella brachten hun ploeg weer op het juiste spoor.

Tot slot was Oranje-Rood de sterkste in de Brabantse derby tegen Den Bosch (3-1) en ging Klein Zwitserland in eigen huis hard onderuit tegen Rotterdam (1-4).

Zondag verloor Bloemendaal voor het eerst dit seizoen.