Daley Blind
NOS Voetbal

Ajax reist met herstelde Blind af naar Bern voor duel met Young Boys

Daley Blind keert voor het Europa League-duel met Young Boys terug in de selectie van Ajax. De ervaren verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, is in het vliegtuig gestapt voor de reis naar het Zwitserse Bern.

De 31-jarige Blind is hersteld van een knieblessure en moest vier wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen maandag bood hij Ajax nog zekerheid voor de toekomst door een verbeterd contract te tekenen tot de zomer van 2023.

Trainer Erik ten Hag kan geen beroep doen op Jurriën Timber, die volgens Ajax "wegens medische redenen" ontbreekt. De verdediger was er ook niet bij tegen PEC Zwolle (0-2), afgelopen zondag. Noussair Mazraoui is ook nog niet van de partij. Hij kampt met verminderd gezichtsvermogen.

Kwartfinales Europa League

Donderdag om 21.00 uur verdedigt Ajax een 3-0 voorsprong in de return tegen Young Boys. Een plaats in de kwartfinales van de Europa League staat op het spel.

De laatste keer dat Ajax zo ver kwam in het tweede Europese toernooi, was vier jaar geleden onder leiding van trainer Peter Bosz. Destijds werd FC Kopenhagen in de achtste finales uitgeschakeld en werd uiteindelijk de finale gehaald. Manchester United was, overigens toen nog met Blind in het elftal, met 2-0 te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl