ANP
NOS Nieuws

Politie raakt kisten met oefenwapens kwijt en vraagt publiek om hulp

De politie in Lelystad is met spoed op zoek naar drie kisten met oefenwapens die afgelopen weekend waarschijnlijk uit een politieauto zijn gevallen. De vuurwapens zijn onklaar gemaakt en kunnen dus niet worden gebruikt.

Zaterdagochtend merkte een agent bij de oprit naar de A6 richting Almere dat de achterdeur van zijn bestelbus open was. Mogelijk kwam dat door een defect slot, schrijft de politie.

Nadat de agent het voertuig aan de kant van de weg had gezet, zag hij dat de drie kisten waren verdwenen. Het gaat volgens de politie om een houten kist en twee roodkleurige plastic kisten.

Oproep

Een zoektocht langs de afgelegde route heeft weinig opgeleverd. Er werden wel andere verloren spullen uit de bus teruggevonden.

De weg die de agent reed, over de Oostvaarderdersdijk, ligt aan het water van het Markermeer. Het zou volgens de politie kunnen dat de kisten in het water zijn gevallen, maar de mogelijkheid bestaat ook dat iemand ze heeft meegenomen.

De politie roept mensen die zaterdagochtend rond 07.00 uur over de Oostvaardersdijk reden en de kisten mogelijk hebben gezien, zich te melden. Ook camerabeelden waarop het politievoertuig te zien is, zijn welkom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl