Lionel Messi in actie tegen Huesca

Messi fleurt recordduel voor Barcelona op met twee doelpunten en assist

Lionel Messi heeft zijn 767ste duel voor FC Barcelona, een record in de geschiedenis van de club,staat opgefleurd met twee doelpunten en een assist. De 33-jarige Argentijn nam de Catalanen bij de hand in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen hekkensluiter Huesca. Frenkie de Jong speelde ruim een uur mee.

Messi staat nu op gelijke hoogte met Xavi Hernández, die van 1998 tot en met 2015 eveneens 767 keer in actie kwam voor Barça. Het record van beide spelers omvat zowel competitieduels als (Europese) bekerduels.

Spandoek ter ere van het jubileumduel van Messi

De Argentijn werd in februari al de speler met de meeste competitieduels voor Barcelona. Dat record was tot dan ook alleen in handen van Xavi. Messi en Xavi waren elf seizoenen lang ploeggenoten bij de Spaanse club.

Mooie goals

Tegen Huesca maakte Messi al binnen het kwartier op zeer fraaie wijze het openingsdoelpunt voor de ploeg van trainer Ronald Koeman. Hij draaide zich knap los en schoot ogenschijnlijk moeiteloos de bal met links strak in de kruising.

Het tweede doelpunt van Barcelona kwam op naam van Antoine Griezmann en deed qua schoonheid niet onder voor de goal van Messi. De Fransman krulde de bal eveneens in de kruising. Op slag van rust was De Jong dicht bij de 3-0, maar de inzet van de Nederlander eindigde op de lat.

Rafa Mir bracht in de blessuretijd van de eerste helft de spanning in de wedstrijd terug, door een dubieus gegeven strafschop te benutten. De marge van twee doelpunten werd echter hersteld dankzij Óscar Mingueza, die al snel in de tweede helft op aangeven van Messi met het hoofd voor de 3-1 tekende.

In de laatste minuut maakte Messi ook nog zijn tweede van de avond.

Barcelona loopt in

Dankzij de 4-1 overwinning op Huesca is Barcelona Atlético Madrid tot op vier punten genaderd. De Spaanse koploper verspeelde zaterdag punten door thuis tegen Getafe met 0-0 gelijk te spelen. Real Madrid won wel. De nummer drie van de Spaanse competitie was met 2-1 te sterk voor laagvlieger Elche.

Barcelona, dat nog elf wedstrijden voor de boeg heeft, speelt op 11 april nog uit tegen Real Madrid en ontvangt op 9 mei Atlético Madrid.