De politie vond in totaal 230 kilogram cocaïne bij de huiszoekingen Policía Nacional

De politie in Spanje heeft een drugsnetwerk opgerold dat verantwoordelijk was voor het doorsluizen van grote hoeveelheden hasj en cocaïne naar Midden-Europa en Nederland. Bij meerdere invallen in diverse provincies, waaronder Madrid en Valencia, zijn twaalf mensen opgepakt en is 600 kilogram cocaïne in beslag genomen.

Bekijk hier beelden van de politieactie:

Groot Spaans distributienetwerk voor drugs opgerold

Volgens de politie gaat het om het grootste distributienetwerk van Madrid. Onder de arrestanten is een 'drugsadvocaat' die rechtsbijstand gaf, de "zeer gewelddadige" bende adviseerde over witwaskwesties en zelf ook transacties uitvoerde. De leider van de bende komt uit Marokko en werd bijgestaan door familieleden en kennissen.

Bij de huiszoekingen zijn verder nog vuurwapens, boksbeugels, een katana, 700.000 euro in contanten en twintig voertuigen - waaronder een Ferrari met een waarde van 250.000 euro - ingenomen.

De bende kocht een aantal grote hennepplantages op in verschillende delen van Spanje, waarmee ze het smokkelen van de hasj en cocaïne naar andere landen konden bekostigen. Ze verpakten de cocaïne in kleinere hoeveelheden dan gebruikelijk, waardoor de pakketten makkelijker waren te smokkelen.

In de ingenomen auto's zaten compartimenten waarin de drugs konden worden vervoerd. De smokkelaars waren altijd in pak gekleed, zodat ze zakenmannen leken. Ook bewaarden ze de drugs in verschillende huizen, zodat het moeilijker zou zijn ze te ontdekken. Het toont de professionaliteit van de bende, zeggen rechercheurs.

STER reclame