NOS Wielrennen

Dubbelslag Pogacar in Tirreno-Adriatico, Van Aert is leiderstrui kwijt

Dubbelslag Pogacar in Tirreno-Adriatico, Van Aert verliest leiderstrui

Wout van Aert heeft na drie dagen zijn leiderstrui in Tirreno-Adriatico moeten afstaan. De Belg van Jumbo-Visma kon op de slotklim van de vierde etappe topfavoriet Tadej Pogacar niet volgen. De Sloveen greep ook de ritzege.

Al vroeg in de etappe ontsnapten Mads Würtz Schmidt en Mattia Bais uit het peloton. De Deen en de Italiaan kregen de zegen van het peloton en even later voegden Benjamin Thomas, Emil Vinjebo en Marco Canola zich bij het tweetal.

Pittige slotklim

De kopgroep van vijf kreeg op weg naar de slotklim naar Prati di Tivo een ruime voorsprong van ongeveer negen minuten. De Prati di Tivo is geen onbekende in Tirreno-Adriatico. In het verleden zegevierden onder anderen Vincenzo Nibali (2012) en Chris Froome (2013) op de pittige slotklim.

Würtz Schmidt, Bais en Thomas begonnen vier minuten eerder aan de klim, maar zagen de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen toen achter hen de favorieten elkaar probeerden te lossen.

Pogacar in de aanval

Geraint Thomas was de eerste die zich los wist te maken van de groep, maar Pogacar, de grote favoriet voor de eindzege, besloot toch in de tegenaanval te gaan en haalde de Brit van Ineos ogenschijnlijk eenvoudig bij.

De 22-jarige Sloveen ging er met nog vijf kilometer te gaan in zijn eentje vandoor, in een poging zijn achterstand van 20 seconden in het algemeen klassement op Van Aert goed te maken.

De Belgische alleskunner van Jumbo-Visma, die knap standhield in de groep met favorieten, kwam 45 seconden na Pogacar over de streep en moest zijn leiderstrui afstaan aan de Tour de France-winnaar van vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl