Federer verliest in kwartfinales in Doha van Basilasjvili

Roger Federer is bij zijn terugkeer op de ATP tour in de kwartfinales van het toernooi in Doha gestrand. De nummer zes van de wereld verloor van Nikoloz Basilasjvili met 6-3, 1-6, 5-7.

Na afloop van liet Federer weten niet deel te nemen aan het toernooi in Dubai. De 39-jarige Zwitser geeft de voorkeur aan een trainingsperiode. Eerder besloot hij al om begin april zijn titel in Miami niet te verdedigen.

In Doha speelde Basilasjvili sterk tegen Federer. De Georgische nummer 42 van de ATP-ranglijst liet bij tijd en wijle fantastisch tennis zien.

Matchpoint

In de eerste set sloeg de Zwitser op de belangrijke punten toe. Hij benutte zijn enige breekpunt en werkte er drie weg. Federer leek de tweede set aan het eind te laten lopen om energie te sparen en dwong in de derde bij 5-4 een matchpoint af. Dat wist hij echter niet te verzilveren, waarna Basilasjvili toesloeg.

"Ik ben nog niet 100 procent. Ik kan het voelen, ik kan het zien", zei Federer na zijn nederlaag. "Ik ben nog in een opbouwfase en tevreden over hoe ik mij voelde op de baan. Ik ben blij dat ik twee wedstrijden achter elkaar heb kunnen spelen. Deze nederlaag is heel makkelijk te plaatsen. Ik ben hem al vergeten."

Federers laatste officiële partij voor zijn deelname in Doha was in januari 2020 op de Australian Open. Een dubbele knieoperatie hield hem veertien maanden langs de kant.

STER reclame