Bij de school van het meisje worden bloemen gelegd AFP

In Frankrijk is ontsteld gereageerd op de dood van de 14-jarige Alisha. Haar lichaam werd gisteravond gevonden in de Seine, nadat ze flink was toegetakeld en in de rivier was gegooid. De verdachten zijn twee 15-jarige klasgenoten, een meisje en een jongen.

De Franse regering noemt de dood van het meisje "enorm tragisch" en belooft pesten harder aan te pakken. "We kunnen niet toestaan dat dit soort geweld alledaags wordt", zegt een regeringswoordvoerder tegen Franse media. Hij voegde eraan toe dat de moord "niet onbestraft zal blijven".

De aangeslagen moeder van Alisha zegt in Franse media gerechtigheid te willen voor haar dochter. "De daders moeten boeten voor wat ze hebben gedaan. Mijn dochter heeft niets misdaan."

Ze zegt ook dat haar dochter werd gepest op school. Ze zou meerdere doodsbedreigingen hebben gehad. Ook zou Alisha een relatie hebben gehad met de 15-jarige jongen die nu verdacht wordt. Hij zou begin deze maand haar Snapchat-account hebben gehackt en intieme foto's van haar hebben verspreid.

Volgens de moeder van Alisha werd haar dochter al langer gepest:

Gepeste Alisha (14) na ruzie in rivier gegooid en verdronken

Ook de moeder van de jongen is er kapot van. "Ik had nooit gedacht dat ik mijn zoon zou aangeven bij de politie", zegt ze duidelijk geëmotioneerd voor de camera. "Ik vind het verschrikkelijk voor haar ouders en ik vind het vreselijk wat hen is overkomen." Ook zegt ze dat ze zich zorgen maakt over de toekomst van haar zoon.

De moeder van de 15-jarige verdachte, met wie Alisha verkering zou hebben gehad, stapte zelf naar de politie. Haar zoon was in bebloede kleding thuisgekomen en had een vaag verhaal. De jongen gaf toe dat hij Alisha had geschopt en geslagen, maar vertelde aanvankelijk dat ze zelf in het water was gevallen.

Gevangenisstraf

De politie vond het lichaam na de tip van de moeder in de rivier. Het zat vol met blauwe plekken, wat er volgens rechercheurs op duidt dat het meisje voordat ze in het water belandde en verdronk, flink is toegetakeld.

De familie wil aankomend weekend een mars houden voor Alisha. De verdachten riskeren een langdurige gevangenisstraf, van maximaal twintig jaar.

STER reclame