Robin Lindhout in actie tegen Frankrijk ANP

Robin Lindhout maakt geen deel meer uit van de nationale waterpoloselectie. De speler van AZC Alphen speelde in dertien jaar tijd meer dan 250 interlands voor het Nederlands team. Hij wordt door de bondscoach niet meer geselecteerd.

"Ik heb Robin laten weten dat hij niet meer voorkomt in mijn plannen voor de periode tot en met 2024", zegt Harry van der Meer op de website waterpolo.nl. "Dat is een ontzettend lastige beslissing om te nemen, want Robin heeft een grote staat van dienst in Oranje."

Van der Meer zegt dat zijn keuze vooral te maken heeft met de manier waarop hij wil gaan spelen. In dat plan past Lindhout niet meer.

Lindhout moest het even op zich in laten werken. "Fysiek kan ik nog zeker mee tot 2024 en misschien nog wel langer ook. Daar ben ik van overtuigd. Maar na het gesprek met Harry was het duidelijk. Als het vertrouwen er niet meer is dat ik het team beter kan maken, moet je je conclusies trekken."

Vanaf zijn zeventiende maakte hij deel uit van de nationale selectie en miste hij zelden een wedstrijd. Lindhout deed met Oranje aan vier EK's en drie OKT's mee. Op het laatste kwalificatietoernooi, vorige maand in Rotterdam, greep Oranje opnieuw naast een olympisch ticket.

Eigen onderneming

"Ik wil heel graag AZC helpen om landskampioen te worden. Ik focus me nu op de club en op mijn eigen onderneming die ik wil gaan opstarten. Ik wens het Nederlands team heel veel succes op weg naar het EK 2022 in Split en de Spelen van Parijs."

Bekijk hieronder hoe Oranje op het OKT in februari onderuitging tegen Montenegro in de kwartfinales en zo een olympisch ticket in rook zag opgaan:

Waterpoloërs krijgen complimenten, maar plaatsen zich niet voor de Spelen

STER reclame