Piers Morgan AFP

De Britse presentator Piers Morgan is per direct opgestapt bij het programma Good Morning Britain. Morgan liep vanochtend tijdens een uitzending weg, toen zijn opmerkingen over Meghan Markle werden bekritiseerd door een medepresentator. Later stapte hij definitief op.

Gisteren uitte Morgan in de uitzending kritiek op het interview van Oprah Winfrey met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. Markle vertelde onder meer in dat gesprek dat ze suïcidale gedachtes had gehad en geen hulp daarvoor had gekregen van het Britse koningshuis. Morgan trok deze uitspraken in twijfel en zei dat hij "geen woord van Markle geloofde". Die opmerkingen konden op veel kritiek rekenen van het Britse publiek: 41.000 mensen dienden een klacht in bij de Britse mediawaakhond Ofcom.

Kijk hier een deel van het interview terug:

'Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik zelfmoordgedachten'

Vanochtend sprak weerman Alex Beresford Morgan aan op "zijn obsessie" met Harry en Meghan. "We weten inmiddels wel dat je Meghan Markle niet mag", zei hij. Morgan liep vervolgens weg. Hij kwam na tien minuten weer terug:

Later vandaag besloot Morgan definitief op te stappen. Werkgever ITV "heeft dit geaccepteerd". "We hebben er verder niks over te zeggen", zegt een woordvoerder tegen de BBC. Het is onduidelijk wie morgen Morgans plek inneemt in het programma.

Morgan werkte sinds 2014 als presentator bij het programma van de commerciële omroep ITV. Daarvoor was hij onder meer journalist voor tabloid-kranten als The Sun en de Daily Mirror.

STER reclame