Otterspeer van Jumbo-Visma naar Team Reggeborgh: 'Was toe aan frisse start'

Schaatser Hein Otterspeer vertrekt bij Jumbo-Visma en sluit zich komend seizoen aan bij Team Reggeborgh, waar hij een contract heeft getekend voor twee jaar. De 32-jarige sprinter was al sinds 2014 in dienst van Jumbo-Visma.

Met zijn overstap naar Team Reggeborgh keert hij terug bij trainer en coach Gerard van Velde, onder wie hij tussen 2011 en 2014 trainde bij APPM, wat later overging in Team Beslist.nl. "Het cirkeltje is rond als mijn carrière daar ook eindigt", aldus Otterspeer.

Otterspeer werd afgelopen november voor de derde keer in zijn carrière Nederlands kampioen sprint en in januari pakte hij het zilver op de EK sprint. Ook op de WK sprint heeft hij in het verleden op het podium gestaan. In 2013 werd hij derde, twee jaar later veroverde hij de zilveren medaille.

Olympische Spelen

Wat nog ontbreekt op zijn palmares is een olympische medaille. "Ik denk dat dit voor mij de beste kans is om een olympische medaille te halen volgend jaar", legde Otterspeer uit. "Het was niet de makkelijkste beslissing, want ik heb fantastische jaren gehad en successen behaald bij Jumbo-Visma. Maar ik ben klaar voor een frisse start."

Schaatser Hein Otterspeer Pro Shots

De sprinter heeft er vertrouwen in dat Van Velde het beste in hem naar boven kan halen. "Gerard zei: je bent niet meer de jongste, maar er zit nog heel veel potentie in je. Als je wat ouder bent, moet je ook anders gaan eten en trainen en daar heeft hij ervaring mee."

"Het vuur brandt nog steeds bij mij", aldus Otterspeer. "Ik ben heel erg gemotiveerd, wil heel graag. Ik weet zeker dat ik de potentie heb om die olympische medaille te halen en ik ga er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

STER reclame