Een opvallende video uit Myanmar gaat de wereld over. Op de beelden is te zien hoe een non knielt voor een groep politiemannen en hen smeekt te stoppen met schieten op demonstranten, die protesteren tegen de staatsgreep van vorige maand. Twee politieagenten knielen zelf ook.

"Ik zei dat ik hier geen problemen wil zien en dat ik niet weg kon gaan als de politie niet weg zou gaan", zei de non, Ann Rose Nu Tawng, achteraf. "Ik smeekte hen niet op de kinderen te schieten."

'Ik smeekte ze om niet op kinderen te schieten'

De video is gemaakt in de noordelijke stad Myitkyina, waar volgens getuigen gisteren nog twee demonstranten werden gedood en drie anderen gewond raakte.

Volgens lokale media is dezelfde non vorige maand ook al eens tussen demonstranten en de politie gaan staan.

Razzia in Yangon

Myanmarese troepen hebben afgelopen nacht een wijk afgesloten in Yangon, de grootste stad van het land. In die wijk wordt veel gedemonstreerd.

Alle huizen in de wijk zijn doorzocht en volgens ooggetuigen zijn daarbij tientallen mensen aangehouden. De veiligheidstroepen richtten zich vooral op huizen waar een vlag van Aung San Suu Kyi's partij aan het balkon hing.

Het leger probeert ook vrije verslaggeving over de crisis te beperken. Van vijf lokale nieuwszenders die veel over de protesten berichtten zijn gisteren de vergunningen ingetrokken, waardoor ze niet langer mogen uitzenden.

Ook waren gisteren veel bedrijven zoals winkels, banken en ook scholen gesloten uit protest tegen de staatsgreep.

Demonstraties na staatsgreep

Sinds het leger in Myanmar begin vorige maand de macht greep en politiek leider Aung San Suu Kyi vastzette, zijn er dagelijks demonstraties. Veel jonge mensen doen hier aan mee.

De politie slaat die protesten keihard neer en schiet met scherp op demonstranten. Volgens activisten zijn tot nu toe meer dan 60 mensen gedood en meer dan 1800 mensen opgepakt.

STER reclame