Bol sprint op superieure wijze naar ritwinst in Parijs-Nice Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De tweede etappe van Parijs-Nice is op superieure wijze gewonnen door Cees Bol. De 25-jarige Zaandammer van DSM liet na de 188 vlakke kilometers tussen Oinville-sur-Montcient naar Amilly de Deen Mads Pedersen en de Australiër Michael Matthews ver achter zich.

Matthews nam dankzij de onderweg veroverde bonficatieseconden de gele leiderstrui over van Sam Bennett, gisteren de winnaar van de eerste etappe.

Waaiers

De tweede etappe leek bij voorbaat op maat gemaakt voor de sprinters, maar de zijwind op de open gedeelten dreigde zich te gaan laten gelden. Bij de waaiervorming brak het peloton enkele keren in stukken.

Steven Kruijswijk behoorde tot de renners die in een verkeerde waaier belandde, maar de Jumbo-Visma-troef kwam bijtijds met de schrik vrij.

Matthews had toen al een tussensprint op zijn naam gebracht en daarmee drie bonusseconden verdiend. Later kwamen daar nog eens twee tellen bij - André Greipel was hem net te snel af geweest - waardoor de Australiër in tijd naast klassementsleider Bennett kwam.

Het peloton stoomde gestaag door naar de finishlijn. De Trek-ploeg van Pedersen had in de laatste kilometers op weg naar de streep lang de touwtjes in handen, maar Tiesj Benoot loodste Bol naar de beste sprintpositie en de Nederlander klaarde de klus met verve.

Met zijn tweede plaats pakte Matthews opnieuw bonusseconden en werd hij de nieuwe drager van de gele leiderstrui.

Boost

"Dit is het beste gevoel dat er bestaat", sprak de gelukkige ritwinnaar Bol. "Dit is een boost voor het zelfvertrouwen. Ik ben moeizaam aan het seizoen begonnen, maar we bleven erin geloven en vandaag heb ik het dankzij de geweldige hulp van mijn ploeggenoten afgemaakt. Ik kwam goed door de laatste bocht en trok de sprint op het juiste moment aan."

Dinsdag staat er een tijdrit van 14,4 kilometer op het programma.

Uitslag etappe 2 Parijs-Nice

STER reclame