Melvin Platje viert zijn goal, keeper Ruud Swinkels treurt

Invaller Platje helpt De Graafschap aan late zege

De Graafschap heeft zijn achtste zege in negen duels geboekt. Ruim een week na de 1-1 tegen Jong AZ won de nummer twee van de eerste divisie op eigen veld op de valreep met 1-0 van FC Eindhoven. Melvin Platje werd in blessuretijd matchwinner.

De thuisclub had gedurende vrijwel de hele wedstrijd een overwicht, maar had moeite om kansen te creëren tegen het solide verdedigende Eindhoven. Voor rust produceerde Ralf Seuntjens het enige schot op doel. Dat werd gestopt door Ruud Swinkels.

Stand aan kop eerste divisie

Na rust nam de Doetinchemse druk toe en had Swinkels meer werk. Daryl van Mieghem, Jasper Van Heertum, Danny Verbeek en Seuntjens braken de ban niet, maar in de extra tijd scoorde invaller Platje na een voorzet van Van Mieghem en pover verdedigen van Valentino Vermeulen.

Door de zege blijft het verschil tussen koploper SC Cambuur en nummer twee De Graafschap na 27 speelrondes zes punten. Vrijdag won Cambuur met 3-1 van Telstar.