Michael van Gerwen
NOS Sportโ€ขโ€ขAangepast

Van Gerwen wordt afgetroefd bij UK Open door ontketende Humphries

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd zijn titel bij het UK Open in het Engelse Milton Keynes te prolongeren. De Brabantse darter ging zondag in de halve finale met 11-5 onderuit tegen de Engelsman Luke Humphries.

Humphries was met een gemiddelde score van 107,41 per beurt erg goed op dreef. Hij zette Van Gerwen op een 4-0 achterstand en bleef de Nederlander, die niet slecht gooide, daarna in de tang houden.

Met vijf keer de maximale score van 180 en finishpercentage van ruim 68 procent kon Humphries, de nummer 41 van de wereld, nog meer goede cijfers overleggen. Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 106,27.

Humphries nam het in de finale op tegen zijn landgenoot James Wade, die regerend wereldkampioen Gerwyn Price uit Wales met 11-6 naar huis stuurde.

In die finale haalde Humphries niet het niveau dat hij tegen Van Gerwen wel bereikte. Wade liep vlot uit naar 4-1 en Humpries wist daarna niet meer te voorkomen dat zijn landgenoot voor de derde keer het UK Open op zijn naam schreef: 11-5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl