NOS Sport

In leeg Ahoy wint toptienspeler Roeblev het ABN Amro-toernooi: 'Zó blij mee'

Toptienspeler Roeblev schrijft ABN Amro-toernooi op zijn naam

In een leeg Ahoy heeft Andrej Roeblev het ABN Amro-tennistoernooi gewonnen. Hij zette in de finale de Hongaarse qualifier Márton Fucsovics met 7-6 (4), 6-4 opzij.

Bij de 23-jarige Russische nummer acht van de wereld staat de teller dit jaar nu al op dertien overwinningen in veertien partijen. Vorig jaar drong de kwartfinalist van de afgelopen Australian Open met vijf ATP-titels de toptien binnen.

"Veel dank aan toernooidirecteur Richard Krajicek", zei Roeblev bij de prijsuitreiking. "Het is hem gelukt om in moeilijke omstandigheden (vanwege de coronapandemie mocht er geen publiek naar Ahoy komen, red.) toch iets mooi neer te zetten. Het voelde niet leeg hier voor mij. Ik ben zó blij met deze titel."

Krajicek licht geëmotioneerd

Ook Krajicek pakte de microfoon en richtte zich tot de tennisfans thuis. Met emotie in zijn stem zei hij: "Ik heb jullie gewoon gemist. Laten we alsjeblieft afspreken dat we volgend jaar weer volle tribunes hebben en de ouderwetse sfeer."

Geëmotioneerde Krajicek richt zich tot de fans: 'Ik heb jullie gewoon gemist'

Roeblev had het lange tijd lastig met de taaie Fucsovics. Hij speelde veel lange rally's tegen de Hongaar, miste een setpoint op 6-5, maar werd in de tiebreak beloond voor het nemen van meer risico. In de tweede set brak Roeblev direct door de service van Fucsovics heen.

Fucsovics was de eerste qualifier in de finale van het ABN Amro-toernooi sinds Nicolas Escudé in 2001. De Fransman versloeg toen Roger Federer en veroverde in 2002 ook de titel in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl