Er worden spandoeken opgehangen met de tekst: 'Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur'
NOS NieuwsAangepast

Boswachters vrezen coronadrukte: 'Verstoor kraamkamer natuur niet'

Boswachters maken zich zorgen over de drukte in natuurgebieden. Door corona kunnen veel uitjes niet doorgaan en zoeken mensen vaker de buitenlucht op. Dat kan tijdens het broedseizoen tot problemen leiden, zeggen ze.

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, het Goois Natuurreservaat en LandschappenNL juichen het toe dat mensen meer de bossen en parken opzoeken, maar wijzen ook op de kwetsbaarheid van de natuur. "Het is van belang dat bezoekers beseffen dat ze in het voorjaar de kraamkamer van Moeder Natuur betreden", zegt een boswachter.

De natuurbeheerders verzoeken recreërend Nederland daarom de natuur met respect te behandelen. "Blijf op de paden, lijn honden aan en laat geen afval achter."

Spandoeken

Vogels beginnen meestal rond 15 maart met broeden, maar hier en daar is het nestelen al begonnen. Vrijdag werd bij Wilnis het eerste kievitsei gevonden.

Sommige plekken zullen de komende tijd worden afgesloten, om de natuur tot half juli de rust te geven die ze nodig heeft. Ook zullen er spandoeken worden opgehangen met de tekst: 'Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl