ANP

Goedemorgen! Vandaag staat André Hazes op het podium in de Ziggo Dome voor de tweede proef met negatief geteste bezoekers. En in Amsterdam wordt de Women's March gehouden.

Het weer: wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Later vandaag valt in het noorden een lokale bui. Het wordt een graad of 6. Er staat weinig wind, alleen in het Waddengebied waait het iets harder.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Er is een tweede proefconcert in Ziggo Dome, met negatief geteste bezoekers. Onder andere André Hazes staat op het podium. Gisteren kwamen er al 1300 danceliefhebbers naar de concertzaal. Die waren enorm enthousiast over het eerste feestje in meer dan een jaar tijd.
  • In Amsterdam wordt in aanloop naar internationale vrouwendag de Women's March gehouden, voor gelijke rechten en behandeling van vrouwen. In de hoofdstad zijn vanmiddag ook weer demonstraties tegen het coronabeleid aangekondigd.
  • Na het behalen van de wereldtitel op de 1.500 meter en goud op de 500 meter kan Suzanne Schulting zich op het WK shorttrack in Dordrecht vandaag op de 1.000 meter al verzekeren van de allround-titel. Behalve de shorttrackwedstrijden worden ook de finales van het ABN Amro-tennistoernooi gespeeld in Ahoy, en vertrekt het wielerpeloton zondag voor de eerste etappe Parijs-Nice. Ook komen Nederlandse atleten in actie tijdens het EK indoor atletiek. Alle wedstrijden zijn bij de NOS te volgen op radio, televisie en via NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een coronasteunpakket van 1900 miljard dollar, omgerekend bijna 1600 miljard euro. Het pakket, dat president Biden had voorgesteld, werd met een nipte meerderheid aangenomen.

De miljarden worden gebruikt voor vaccins en medische hulpmiddelen. Ook krijgen werklozen en andere financieel gedupeerden financiële steun.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Verschillende landen kopen of krijgen vaccins van Rusland of China, terwijl de EU vaccins het liefst voor zichzelf houdt. Hoe werkt 'vaccin-diplomatie' en wat hebben landen erbij te winnen?

In deze video leggen de NOS-correspondenten het uit:

Hoe landen invloed kopen met vaccins (en de EU achterblijft)

Fijne zondag!

STER reclame