FC Utrecht door discutabele penalty in blessuretijd voorbij RKC

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk-FC Utrecht

FC Utrecht is na de thuisnederlaag van vorige week tegen FC Emmen ontsnapt aan nieuw puntenverlies. De club uit de Domstad versloeg RKC Waalwijk door een penalty van Sander van de Streek in blessuretijd: 1-2.

Het was voor RKC de eerste nederlaag na vijf competitiewedstrijden op rij zonder verlies.

RKC werd in de beginfase weggespeeld en de 0-1 van Mimoun Mahi was verdiend, al kreeg hij de bal voor de voeten gekopt door RKC'er Saïd Bakari.

De Waalwijkers gaven daarna iets meer tegengas, maar de 0-2 bleef voortdurend in de lucht hangen. Mahi kreeg de grootste kans, maar de Utrecht-aanvaller tikte van dichtbij over.

Alles anders

Na rust was alles anders. De thuisploeg drong aan en Richard van der Venne kopte raak. RKC hield het initiatief en pas in de slotfase kwam Utrecht weer wat vaker op de Waalwijkse helft.

RKC gaf niks weg, maar door een overtreding van verdediger Ahmed Touba op Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk in het strafschopgebied kregen de bezoekers een penalty. Van de Streek maakte vervolgens geen fout.

Zure beslissing voor RKC

Het bleek achteraf een zure beslissing voor RKC Waalwijk. Arbiter Sander van der Eijk liet namelijk na afloop weten dat hij het achteraf geen strafschop vond voor Utrecht.

Arbiter Van der Eijk trekt boetekleed aan: 'Onterechte penalty Utrecht'