ANP
NOS NieuwsAangepast

Ollongren overwoog na ziekte niet terug te keren als minister

Kajsa Ollongren, demissionair minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier, heeft zich afgevraagd of ze na haar ziekte nog wel terug moest keren als minister. In oktober 2019 trad ze tijdelijk af vanwege gezondheidsproblemen. In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen zegt Ollongren vanavond dat ze heeft overwogen zich definitief terug te trekken uit het kabinet.

"Ja, zeker omdat ik dacht het twee, drie maanden hooguit zou duren. Toen het langer werd, dacht ik: moet ik dan niet zeggen, ik kom niet meer terug?" Ollongren sprak toen veel met artsen en collega's en kwam tot de conclusie dat het juist ook goed was voor het herstelproces om zich weer meer op haar werk te richten.

Ollongren werd in het najaar van 2019 geopereerd aan haar bijholtes en daarna traden complicaties op. Later bleek dat haar bijnier niet goed functioneerde.

Ik denk dat het werk niet bepaald gezond is.

Kajsa Olllongren, demissionair minister Binnenlandse Zaken

De demissionair minister spreekt thuis af en toe over de werkomstandigheden van een minister. Daarbij komt de werkdruk ook ter sprake. "Mijn vrouw zegt soms: wat jullie doen is niet echt gezond." Vooral het 24/7 bereikbaar zijn en altijd bezig zijn kun je volgens Ollongren als niet gezond ervaren. "Ik denk dat wij allemaal in Den Haag weleens een stapje te veel zetten en dat het werk niet bepaald gezond is."

Het hele gesprek met Ollongren is vanavond te beluisteren in Met het Oog op Morgen, vanaf 23.00 uur op NPO Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl