anp

Goedemorgen! Vandaag wordt er in het Catshuis weer overlegd over de corona-aanpak. Vandaag vergaderen het Catshuisoverleg, over de coronamaatregelen. Niet op zondag dus, maar de persconferentie is ook een dag eerder: komende maandag.

Het weer: na een koude nacht verloopt de dag in het zuiden vrij zonnig. Richting het noorden en noordoosten zijn er meer wolken en daar valt misschien ook een lokale bui. Het wordt vanmiddag 6 of 7 graden.

Weer 6 maart Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Er is een Catshuisoverleg over het coronabeleid. Meestal is dat op zondag, maar de persconferentie is ook een dag eerder: komende maandag.
  • In de Amsterdamse Ziggo Dome is er een proef met een dance event met 1300 bezoekers, verdeeld in vijf 'bubbels' van 250 personen en één groep van 50 personen. Artiesten Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lady Bee treden op.
  • Vandaag is het begin van een vol sportweekend. Vanaf 13.35 uur worden de WK-wedstrijden shorttrack gereden, in Polen is vanaf 10.00 uur het Europese kampioenschap atletiek indoor te zien. Vanaf 15.00 uur wordt er in Ahoy Rotterdam getennist. Het is tijd voor de halve finales van het ABN Amro-toernooi. Alle wedstrijden zijn bij de NOS te volgen op radio, televisie en via NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Het RIVM heeft deze winter officieel geen enkel geval van griep vastgesteld. De verklaring is dat de ziekte door de coronaregels buiten de deur wordt gehouden. Bij steekproeven in huisartsenpraktijken bleek van de mensen met griepklachten, niemand griep te hebben.

Het RIVM waarschuwt wel dat de cijfers door de pandemie vertekend zijn, omdat veel huisartsen hun werk hebben aangepast vanwege corona. Ook worden de meeste mensen met griepklachten niet bij de huisarts getest, maar in een teststraat van de GGD's.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het NOS radiodebat én het RTL-debat zitten erop. Herman, Marleen en Xander analyseren hoe de lijsttrekkers het deden. En de partijprogramma's zijn doorgerekend, maar niet iedereen komt er goed van af. Je ziet het allemaal in Rondje Binnenhof #6:

Rondje Binnenhof #6: Wie pakte zijn kans in de debatten?

STER reclame