Mediatv

Bij een korte, felle brand in een flat in Hellevoetsluis is gisteravond een man om het leven gekomen. De brand brak rond 21.30 uur uit in een woning op de tweede verdieping van het gebouw, meldt Rijnmond. De rook was direct zo hevig dat de politie besloot de vijftien tot twintig bewoners van de bovengelegen verdiepingen te evacueren.

Rond 23.00 uur had de brandweer de brand onder controle. In de woning waar de brand was ontstaan, trof de brandweer het dodelijke slachtoffer aan. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

De rookschade aan drie bovengelegen woningen is zo groot, dat die bewoners voorlopig niet terug kunnen. De andere bewoners zijn wel weer terug.

Burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis was bij de flat aanwezig om de bewoners een hart onder de riem te steken. "Er was veel tumult", blikt ze terug. "Het is een stevige brand geweest. Ik sprak een mevrouw die hier al 23 jaar woont. Ze vertelde dat hier nog nooit iets is gebeurd. Zij was van deze grote brand erg onder de indruk."

STER reclame