De pui van de winkel is dichtgetimmerd Omroep West

Voor de tweede keer in korte tijd is er een ramkraak gepleegd op dezelfde kledingwinkel in Leiden. Rond 4.00 uur vannacht reed een auto de winkel binnen. Volgens de eigenaar gingen de daders er met een flinke buit vandoor.

"Dit doet enorm veel met me", zegt eigenaar Bas de Wit van de gelijknamige modezaak tegen Omroep West. "De moed zakt in je schoenen en de zin om te ondernemen ook. De nieuwe pui zat er net een week in."

Begin januari was het ook al raak. Ook toen reden de daders met een auto de winkel binnen en stalen ze een aanzienlijke hoeveelheid dure merkkleding. "We hebben het door de lockdown al zo moeilijk en dan krijg je dit er ook nog eens bij", zegt De Wit.

Dezelfde auto gebruikt

Om de verdachten op te sporen werd Burgernet ingezet. De ramkraak zou gepleegd zijn door twee verdachten met donkere kleren aan. Eén van hen heeft een groot postuur, de ander is kalend. Het tweetal zou in een groene Toyota zijn weggereden.

"Die groene auto is inmiddels gevonden", zegt De Wit. "Dat is het goede nieuws, want het is dezelfde auto die ze vorige keer gebruikten."

Paaltjes voor de deur

Volgens De Wit weten de daders dat er in zijn winkel dure kleding te halen valt. "Vorige keer gingen ze er met winterjassen vandoor, nu hing net de voorjaarscollectie in de winkel." Het meest frustrerende vindt De Wit de onrust die het veroorzaakt. "Weer schade, weer je bed uit, onrust bij familie en onder medewerkers. Je wordt er niet goed van."

De winkeleigenaar heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om paaltjes voor de deur te zetten.

STER reclame