NOS Voetbal

Klaassen prijst spel Ajax: 'Geen moment gevoel gehad dat we niet zouden winnen'

Klaassen: 'Geen moment het gevoel gehad dat we niet zouden winnen'

Na twee wedstrijden tegen Lille en PSV waarin het voor Ajax wat moeilijker leek te gaan, plaatsten de Amsterdammers zich woensdagavond zonder al te veel moeite voor de finale van de KNVB-beker. In Friesland werd sc Heerenveen met 3-0 verslagen. "Ik heb een hongerig Ajax gezien", toonde trainer Erik ten Hag zich dan ook tevreden.

"Dat moeten we ook volhouden. Het streven is om in alle competities present te blijven."

Controle

Ook Davy Klaassen, de maker van de openingstreffer, zag een sterk Ajax aan de bal. "We controleerden de hele wedstrijd. We lieten ze niet in de counter komen met de snelle spelers die zij hebben. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we niet zouden winnen."

Met een ruime voorsprong in de competitie, een nationale bekerfinale en een achtste finale in de Europa League in het vooruitzicht, zou het een heel mooi seizoen kunnen worden voor de Amsterdammers. "We zijn goed op weg, maar uiteindelijk wil je wel dingen winnen, anders is het geen mooi seizoen. We gaan voor drie prijzen, maar het zal zeker niet makkelijk worden en vanzelf gaan", aldus Klaassen.

Zorgen?

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Ten Hag en zijn ploeg. De oefenmeester zag onder anderen Daley Blind en Klaassen met lichte klachten uitvallen. "Dat zijn wel wat problemen", erkende Ten Hag.

"Maar we hebben ook uit voorzorg gewisseld zodat ze er de volgende wedstrijden weer bij kunnen zijn."

Schöne: 'Ze waren een maatje te groot'

Voor Heerenveen-speler Lasse Schöne eindigde het bekeravontuur. Hij speelde zeven jaar in Amsterdam en zag dat zijn nieuwe ploeg niet was opgewassen tegen zijn voormalige werkgever. "Ze waren een maatje te groot", erkende hij.

"We gingen met de beste intenties het veld in, maar ons plan kwam niet tot z'n recht. Toch bleef het lang 1-0 en dan heb je hoop dat je nog wat kan doen. Maar het was een teleurstellende avond en we hadden op meer gehoopt."

Toch had de avond nog wel iets moois in petto: Schöne zag zijn oude ploeggenoten weer. "Dat is altijd leuk. Maar ik had liever de finale gehaald. Al is het mooi om oude collega's weer eens te zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl