Rodrigo juicht na zijn goal tegen AC Milan AFP

AC Milan heeft in de strijd om de Italiaanse landstitel twee dure punten laten liggen tegen middenmoter Udinese. De nummer twee in de Serie A kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel en kwam daarmee nog goed weg. Koploper en stadgenoot Inter kan donderdag bij winst op Parma het verschil op zes punten brengen.

Milan, dat de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic miste, sprong slordig om met zijn kansen. Udinese, met Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar, leek te profiteren toen Rodrigo halverwege de tweede helft raak kopte.

Lang leek het daarbij te blijven, maar Frank Kessié redde in de zevende minuut van de extra tijd een punt voor de Milanezen vanaf de stip na hands van Jens Stryger Larsen.

Ruime zege Atalanta

Atalanta won thuis met 5-1 van hekkensluiter Crotone. Voor de nummer vier kwamen vijf verschillende spelers tot scoren, onder wie Robin Gosens. Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers ontbraken in de wedstrijdselectie van Atalanta.

AS Roma won, met Rick Karsdorp als late invaller, met 2-1 bij Fiorentina. De Romeinen blijven vijfde, op twee punten van Atalanta.

NOS

STER reclame